Mičevac Barrique

//Mičevac Barrique
Mičevac Barrique2017-11-14T00:32:54+01:00

Project Description

Ovo temperamentno i plemenito vino nastalo je miješanjem više sorti crnog grožđa iz Trebinjskog vinogorja. Među njima svakako prednjači Vranac koji je i temelj ovog vina, dok mu je jedinstvene finese pružio Cabernet Souvignon. Merlot,  treća vrsta u ovom „vjenčanju prinčeva crvenih vina”, izbalansirao je naš barrique mekoćom i postojanošću aroma, pripitomivši podivljale tanine kojima su sve tri sorte u ovom vinu prebogate. Nakon vinifikacije vino je kratak period odležalo u posudama od Inoxa nakon čega je svoje sazrijevanje nastavilo u posebnim, hrastovim „barrique“ bačvama od 225 litara. Godišnja proizvodnja ovoga vina je ograničena na samo 2250 litara.

Vino je tamne rubin crvene boje, jako i temperamentno, puno, harmonično i zrelo.

PREPORUKA ZA SERVIRANJE:
Kako bi arome zaokružene u hrastovim bačvama došle do punog izražaja, preporučuje se dekantiranje vina i njegova konzumacija na temperaturi od oko 18 stepeni.

VINO I HRANA:
Hrana uz ovo vino definitivno ne bi trebala da bude preslana, savršeno ide uz mesa koja su prije pečenja kuvana na povrću,  slatkasti i kiseliji sosovi uz divljač, sir iz ulja sa hercegovačkim začinima, koziji sir i sl.

Geografsko porijeklo:   Trebinje, Hercegovina

Sadržaj alkohola:   13 % Vol.

Sortni sastav:   Vranac, Cabernet Sauvignon, Merlot

Godina berbe:   2007.

Stil:   Suvo crveno vino