Tribun

Tribun2017-11-14T00:32:54+01:00

Project Description

Tribun je suvo crveno vino nastalo kao proizvod naše želje da Vranac, koji je na ovim prostorima najzastupljenija sorta crnog grožđa, obogatimo aromama drugih sorti uzgajanih u Trebinjskom vinogorju. Vranac je ovom vinu dao snagu, punoću i jaku temperamentnost. Cabernet Sauvignon, često nazivan kraljem vina, dao mu je izuzetno koncentrisan buke, jake i izražene tanine, arome ribizle, šljive, višnje kao i tanku notu bijelog bibera.

Vino je nakon vinifikacije odležalo 90 dana u hrastovim buradima kako bismo postigli zaokruženost i kompaktnost ovog vrlo cijenjenog i osobenog vina.

Kako su sve sorte korišćene u ovom vinu iz trebinjskog vinogorja, a Trebinje se u prošlosti nazivalo i Tribunija sa Tribunom kao vrhunskim vladarom ovih prostora tako se ovaj naziv nekako nametnuo sam.

PREPORUKA ZA SERVIRANJE:

Kao i sva kompleksna, taninima bogata crvena vina, preporuka je služiti ga na temperaturi od 18 stepeni u čašama namjenjenim odležalim vrhunskim crnim vinima, količina alkohola je 12 % VOL.

VINO I HRANA:
Uz ovo vino preporučujemo predjela od hercegovačkog pršuta, pečenice, jakih sireva, crvena mesa, sve vrste divljaći, biftek, karađorđevu šniclu, dimljeno meso, kobasice, jela sa roštilja, jela u sosu od crvenog vina, kremenadle, prasetinu, jagnjetinu, pečeno pile, patku ili gusku, i sl.

Začini kao što su biber, ruzmarin, cimet, nana savršeno se slažu sa ovim vinom.

Uz Tribun idu jaki sirevi kao što su koziji hercegovački sirevi, sirevi iz ulja, holandska Gauda, italijanska Gorgonzola, Kačkavalj, španski Mančego i sl.

Geografsko porijeklo:   Trebinje, Hercegovina

Sadržaj alkohola:   12,8 % Vol.

Sortni sastav:   Vranac, Cabernet Sauvignon, Merlot

Godina berbe:   2009.

Stil:   Suvo crveno vino